Deniz Baykal sağlığına kavuştu işte ilk açıklamaları

Sağlık 06.09.2021, 16:41

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sertaç Eş'in "Baykal: Devletimizi kaybettik" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle: Hakkında yeniden gündeme getirilen iddiaları sormak için eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüştüğümüzde siyasete ilişkin değerlendirmelerini de merak ettik ve sorduk. Kamuoyu açısından önemli olduğunu değerlendirdiğimiz konulardaki tespitlerini aktaracağız. Bir Antalyalı olarak İtalya'nın Avrupa şampiyonluğuna sevindiğini söyledi ve ekledi: Akdeniz'in adı "Mare Nostrum"dur. Yani Bizim Deniz. Bu yüzden İtalya'yı kutluyorum.

Mevcut siyasal duruma ilişkin çarpıcı değerlendirme yaptı: Yüz yıl önce bütün dünyayı karşımıza alarak kurduk bu devleti. Devletimizi maalesef kaybettik. Onu yeniden inşa etmemiz lazım. Sonra kaygılarını dile getirdi ve uyarılarını sıraladı. Baykal'a göre birinci kaygı noktası kayıp silahlar. İddiaların doğru olma olasılığını ve sivil yurttaşlara yansımış olma olasılığını ürkütücü buluyor.