Reçete gerektirmeyen 10 doğal antibiyotik

Sağlık 12.01.2023, 14:16

Antibiyotikleri kesinlikle bağımlılık riski ve yan etkileri olmadan reçetesiz bir şekilde doğadan da temin edebilirsiniz. Reçete gerektirmeyen doğal antibiyotiklerin ne olduğunu öğrenmek istiyor musunuz? O zaman aşağıdaki yazımızı bir an önce okumaya başlayın.

Doğal Antibiyotikler, Koşa Koşa Gidin Alın!
Enfeksiyonları önlemek için, eczaneye gidip ilaç ve kimyasal almaktansa daha sağlıklı ve doğal seçenekleri tercih edebilirsiniz.

Greyfurt Çekirdekleri

Bu çekirdeklerin özütünü aktarlardan satın alabilirsiniz veya meyveyi yedikten sonra kurutup bir havanda ezerek de elde edebilirsiniz. Greyfurt bakteriyi, mantarı, paraziti ve virüsleri öldürme kapasitesine sahiptir. Her yaşta alınabilecek oldukça ekonomik bir antibiyotiktir. greyfurt

Sarımsak

Sarımsağın adının süper gıda listesinde geçmesi hiç de şaşırtıcı değildir. Binlerce tarifte kullanılan bu sebzenin birçok faydası bulunmaktadır. En önemli özelliklerinden biri de antibakteriyel olmasıdır. Bu gıda binlerce yıldır veba gibi salgın hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Sarımsağın antibakteriyel özellikleri 19. yüzyılda Louis Pasteur tarafından araştırılmıştır. Pasteur sarımsağın bakteri, mantar ve virüsleri yok etme kapasitesini çalışmalarıyla doğrulamıştır. Ayrıca sarımsak çiğ olarak tüketildiği takdirde bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir.

Ekinezya

Ekinezya Kuzey Amerikalı bir bitki olup kökleriyle beraber yaprakları Kızılderililer tarafından yaraları iyileştirmek için kullanılmaktaydı. Ekinezya aynı zamanda enfeksiyonları önleme, bağışıklık sistemini güçlendirme ve akyuvar üretimini teşvik etme gücüne sahiptir.
Bu hücreler vücüdu hastalıklar, enfeksiyonlar ve virüslere karşı savunmada önemli bir rol oynarlar. Bu Kuzey Amerika bitkisi ateş, nezle ve kulak iltihabı tedavilerinde de sonuç verir. Cilt iltihabını, boğaz ağrısını ve idrar sancılarını da giderir.

Propolis

Bu madde arılar tarafından polen ya da bitki ve çiçeklerden bitki özü toplarlarken üretilir. Arılar propeli kovanı temiz ve hijyenik tutmak ve yabancılara karşı korumak için kullanır. Bu madde sayesinde kovanlar dünyanın en steril yeridir. Binlerce yıl boyunca propolis bakteriye karşı koruma sağlamak ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek üzere kullanılmıştır.

C Vitamini

Birçok sebze ve meyve vücuda iyi miktarda C vitamini sağlar. Bu vitaminin özellikleri güçlü bir önleyici işlevi taşır. Doğal antioksidandır ve vücudun savunma mekanizmasını teşvik eder. Örneğin, bol miktarda narenciye tüketenler kolayca hasta olmazlar. C vitamini ayrıca virüs ve bakterileri öldürür ve toksinlerden kurtulunmasına yardımcı olur.

Mercanköşk

Mercanköşk yağını bulabilirseniz daha bile faydalıdır. Bu aromatik baharatın yapraklarıyla yapılır ve içinde güçlü antibakteriyel özellikler taşıyan bir madde içerir. Birçok enfeksiyonla savaşmanızı sağlar ve eczanelerde satılan antibiyotiklerden çok daha etkilidir.

Mercanköşk yağı çeşit hastalıklara yol açan pnomökok, satfilok, streptokok ve enterekoku yok eder. Ek olarak kimyasal antibiyotiklere karşı dirençli olanların da arasında bulunduğu 25 bakteriye karşı tedavide sonuç verir.

Mercanköşk yağı bağırsak enfeksiyonları, tifo, idrar yolu enfeksiyonu, ülser, kolera, cilt iltihabına karşı da sonuç vermektedir. Ayrıca soğuk algınlığı, kabakulak ve kızamığa karşı da koruma sağlar. Bıçak veya hayvan ısırıkları yaralarının iltihaplanma riskini azaltır. Ayrıca arı, yılan ve örümcek zehrini nötr hale getirir.

Zeytin Yaprağı

Zeytin yaprağı özütünün bu bitkinin işlenmesi sırasında ortaya çıkan “mucize bir madde” olduğunu söyleyebilirsiniz. Antimikrobiyal özelliklere sahiptir (zeytinleri patojenlere karşı korur). Ayrıca örneğin erken yaşlanma gibi serbest radikallerin zararlı etkilerini ortadan kaldırır. Son olarak zeytin yaprağı özütü antioksidandır, iltihap sökücüdür ve ağrı kesicidir.

Astragalus

Bu bitki Batı dünyasında çok da bilinmeyen Çin menşeili bir bitki olup bu ülkenin geleneksel tıbbında sıkça kullanılmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, soğuk algınlığı ve nezleyi önler ve tüm Asya kıtasında iltihaplarla savaşır. Astragalus aynı zamanda iltihap sökücüdür, antibakteriyel ve antioksidandır. Kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir ve diyabeti önler.

Yeşil Çay

Hepimiz bu çayın kilo verme ve ödem atma faydalarını biliyoruz, ancak yeşil çayın başka çok faydalı özellikleri de mevcut. En önemli bileşeni Epigallocatechin gallate (EGCG) neredeyse tüm ağız bakterileriyle savaşmada birebir. Günlük hayatınıza mutlaka dahil edilmesi gereken harika bir antibiyotik ve çok da lezzetli.

Pırasa
Sağlığa faydaları çok yüksek olan pırasa tam bir kalp dostu besin. İçerdiği flavonoid ve kamferol sayesinde kan damarlarında meydana gelen hasarları gidermeye yardımcı oluyor. Sülfürlü bileşikler sayesinde de özellikle kolon kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı koruyucu etkisi bulunuyor. Ancak çok yüksek miktarda tüketildiğinde kalsiyumun vücutta kullanılmasını olumsuz etkileyebilir.

Gaz yapan bir sebze olduğu için sindirim sistemi sorunları yaşayanların çok iyi pişirerek ve az miktarda tüketmesinde fayda var. Pırasayı sevmeyenler patates ile birlikte pişirerek püre haline getirilip çorbalarda tüketebilecekleri gibi, salatalara da soğan yerine doğrayabilir. Omlet ve menemene ilave ederek de kahvaltılarınızı daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.