Tavuk etini buzlukta muhafaza edenlere kötü haber!

Sağlık 05.08.2021, 17:36

•Pilicin nar gibi kızarması isteniyorsa, pişmeye yakın piliç fırından çıkarılıp ağız tadına göre üzerine tereyağı veya ballı su sürülerek tekrar fırına verilebilir. •Fırında pişirilecek bütün piliçler çeşitli tarifler kullanılarak gerekli sürelerde marine edilebilir ve böylece daha lezzetli sonuçlar elde edilebilir. •Lezzetli sonuçlar elde etmek için bütün pilicin içine soğan, sarımsak, limon, adaçayı, kekik, defneyaprağı, portakal gibi lezzet artırıcı malzemeler de konulabilir PİŞİRME SONRASI •Piliç eti, piştikten sonra sofrada tüketilene kadar bir folyoya sarılırsa sıcaklığını, nemini ve yumuşaklığını korumak daha mümkün olur. •Piliç eti piştikten sonra hemen tüketilmeyecekse oda sıcaklığında çok fazla bekletmeden buzdolabında saklanmalıdır. •Piliç etini tükettikten sonra artan kısımları sonrasında ısıtırken nemini koruması için Sarmak daha iyi sonuç verecektir. •Piliç piştikten sonra bir yere taşınacaksa sarılarak ısı yalıtımlı bir kaba konmalıdır ve kısa sürede tüketilmelidir.