Defne yaprağının hiç duymadığınız faydaları

Sağlık 24.09.2021, 19:17

Öksürük İçin Defne Yaprağı Kullanacaksanız
Öncelikle yarım litre su içerisine 4 yemek kaşığı bal ilave edin. Ardından yaklaşık 20 tane kurutulmuş ve ezilmiş defne yaprağı ve 2 tane limonun suyunu ekleyin. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı kısık ateşte kıvamı yoğunlaşıncaya kadar karıştırın. Yoğun bir kıvama geldiğinde ocağın altını kapatın ve soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra şurup kıvamına gelecektir. Ağzını sıkıca kapatabileceğiniz bir kabın içerisine koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Gün içinde 2-3 kaşık olmak üzere öksürüğünüz geçene kadar bu karışımı kullanabilirsiniz. Bu tarifi kullananların yorumlarına göre öksürüğü 2 günde geçirdiği bilinmektedir. Ayrıca defne yaprağı çayının balgam söktürücü etkisi de vardı.

Defne Yaprağı Zararları ve Yan Etkileri
Defne yaprağının normal kullanımında her hangi bir zararı yoktur. Fakat fazla tüketiminde mide problemlerine yol açabilmektedir. Bunun yanında hamile kalmak isteyen hanımlar ile hamile ve emziren hanımlar için de önerilmemektedir. Eğer bir cerrahi operasyon geçirecekseniz 2 hafta öncesinde defne çayı tüketimini bırakmanız gerekmektedir. Ayrıca rahatlatıcı ilaçlarla birlikte defne yaprağı tüketimi tavsiye edilmez.

Defne Yağının Faydaları
Defne yaprağı romatizma ağrılarını dindirici ve vücut parazitlerini öldürücüdür. Ayrıca, saç dökülmesini de önler.
Grip, soğuk algınlığı, öksürük gibi gribal hastalıkların tedavisinde ek takviye olarak kullanılabilir ve bu tip hastalıklara önlem almak içinde tercih edilebilir.
Bazı cilt hastalıklarının tedavisinde defne yağı haricen kullanılabilir. Özellikle egzama, deri döküntüsü, sedef, cilt kaşıntısı ve isilik gibi hastalıklara fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda tahriş olmuş cilt yapısının düzelmesinde ve güzelleşmesinde fayda sağlar.
Uyku sorunu yaşan kişilerin yatmadan önce bir su bardağı ılık suyun içerisinde birkaç damla defne yağı damlatıp içmeleri önerilir. Bu rahat bir gece geçirmenize ve uykunuzu almanıza yardımcı olacaktır.
Yemeklerin, çorbaların ve salataların içerisinde birkaç damla defne yağı damlatmanız midenize iyi gelecektir ve şişlik vermeyecektir.
Kronikleşmiş baş ağrılarında veya akut yaşanan baş ağrıları için alın bölgesine masaj yapılarak uygulanabilir. İyi bir iştah açıcı özelliği olduğu gibi mide gazı sorununa iyi gelmektedir.
Kan dolaşımını denge tutmaya yardımcı olur. Saçlara uygulandığı zaman hem parlaklık verecektir hem de yumuşaklık hissi verecektir.
Banyo suyunuzun içerisine birkaç damla defne yağı damlatıp birkaç dakika bekletirseniz, rahatlamanıza fayda sağlayacaktır. Saçlarda eğer kepek sorunu var ise masaj yapılarak defne yağı uygulanabilir. Aynı zamanda şampuanların veya duş jellerinin içerisinde defne yağı damlatıp bu şekilde de faydalanabilirsiniz. Defne yağının bilindik özelliği adet ve idrar söktürücü olmasıdır. Bu nedenden dolayı adet göremeyen bayanların ve idrara çıkamama sorunu yaşayan kişilerin defne yağından faydalanabilirler.

Defne Yağı Nasıl Kullanılır?
Defne yağı yemeklerin içerisinde veya içecek olarak tercih edilirse bir fincan sıcak suyun içerisinde 4 damla defne yağı yeterli gelecektir. Birkaç dakika beklettikten sonra içilebilir. Aynı zamanda saçlar için tercih edilecek ise defne yağından parmak uçlarınıza damlatın ve masaj yaparak saç diplerine uygulayabilirsiniz. Cilt güzelliğinde defne yağı çeşitli maskelerin içerisinde dahil edilip kullanılabilir. Ayrıca pamuğa batırıp cildin temizliği sağlanabilir.

Defne Yağının Zararları
Defne yağının insan sağlığı açısından bilindik çok fazla zararı yoktur. Özellikle çok hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin doğrudan cilt üzerine defne yağı kullanımından sakınmaları gerekir. Sıcak bir yağ olduğu için cildin daha fazla zarar görmesine neden olabilir.

Fazla güneşe maruz kalmış kişilerin cilt bakımından defne yağı kullanımına ara vermeleri gerekir. aksi halde cildin daha fazla hasar görmesi kaçınılmaz olacaktır. Gebelik sürecinde defne yağı kullanımına doktor tarafından müsaade verilmemektir. Fazla içilmesi halinde kusturucu olabilir. Bu nedenden dolayı tüketiminde dikkatli olmak gerekir. Defne yağı da uçucu bir yağ olduğu için hazırlanmasında metal malzemelerle yağlar hazırlanmamalıdır.