MS hastalığına yüzde 80 iyi gelen bitkisel çözüm

Sağlık 29.09.2021, 21:31

Hindistan’da kaparinin kök kabuğu taze veya kurutulmuş olarak yüzyıllardır müshil, tonik balgam söktürücü, solucan düşürücü, ağrı kesici olarak kullanılmakta. Romatizma ağrıları olanlar, felç geçirenler, dalak büyümesi şikayeti olanlar şifayı kaparinin kök kabuklarından elde ettikleri ilaçlarda bulmuşlar. Avrupa’da meyveleri ve çiçek tomurcukları, müshil(kabızlık giderici) ve diüretik(idrar söktürücü) olarak kabul edilmekte, uyarıcı ve iskorbüt hastalığını önleyici olarak değerlendirilmekte. Yaprakların ezilmesiyle hazırlanan lapa ise gut hastalığının tedavisinde kullanılıyor.

Kaparinin Faydaları Neler?
Ağrı kesici özelliği vardır.
Sindirim sistemini düzenler.
Kabızlık gidericidir.
İdrar söktürücüdür.
Balgam söktürücüdür.
Solucan ve parazit düşürücüdür.
Romatizma rahatsızlıklarına iyi gelir.
Felçten korur.
İskorbit hastalığında kullanılır
Kan bozukluklarına faydalıdır,
Gut hastalığına iyi gelir.
Antitümör etkilidir.
Mide rahatsızlıkları, ülsere iyi gelir
Hemoroid hastalarına fayda sağlar.
Dalak büyümesinde faydalıdır.
Kalça rahatsızlıklarında kullanılır.
Özellikle kanser hastalarında trombosit sayısını yükselttiğinden faydalıdır.
Karaciğer fonksiyonlarını düzenleyicidir.
Multipl Skleroz (MS) hastalığında faydalıdır.
Kapari Nasıl Yenir?
Peki kapari nasıl kullanılıyor? Aslına bakarsanız, yukarıda saydığımız hastalıklar için kaparinin ayrı ayrı kullanımları mevcut. Böbrek taşında ya da kumunda kaparinin karpuzu ve çayı tavsiye edilirken, kan hastalıklarında kapari reçeli ve marmelatı öncelikli olabiliyor. Çiçek tohumları açmadan önce toplanarak ilaç yapımında kullanılan kaparinin ayrıca meyveleri ve yaprakları da kullanılıyor.

Salatalarda ve balık yemeklerinde farklı bir lezzet vermek için garnitür olarak kullanılmasının yanında turşusu da yapılıyor. Faydası çok ancak nasıl kullanacağınızı bilmezseniz bir o kadar da zehirli bir bitki. Kaparinin iyi işlenmiş olanını veya tablet halinde satılanlarını tercih edebilirsiniz. Her şeyin tazesi makbul olabilir ama bu bitki için değil. Kaparinin zehrini atabilmesi için gölgede kurutulması gerekiyor. Herhangi bir kapari ürünü almadan önce güvenilirliğini araştırmanız yararınıza olacak.