Doğalgaz tasarrufu için Sibirya Ruslarının sırrı

Sağlık 22.10.2021, 14:45

Kombinin iyi olması gerekli olduğu kadar, tesisatının da doğru biçimde yapılmış olması bir hayli önemlidir. Boşa enerji harcamamak için bu konuya özen göstermek gerekmektedir. Peteklerin eşit şekilde ısındığından emin olmak gerekir. Bazı odalar ısınırken, bazı odalar ısınmıyorsa peteklerde bir sorun var demektir. Tesisat boruları çok dirsekliyse de enerji kaybı yaşanır. Tesisatta mümkün olduğunca düz borular kullanılmalıdır.

Kombi seçimi ve petek sayısında evin ölçülerine uygun bir seçim yapmak gerekir. Eğer konutunuz merkezi sistemle ısıtılıyorsa evvela sitenin ya da apartmanın öncelikle ısı izolasyonunu yaptırması ve akabinde ısı pay ölçer sistemine geçmesi yararlı olacaktır.
Böylece ortak kullanım alanlarının dışında, ısınmak için yalnızca kendi dairenizin harcadığı doğalgazın bedelini ödemiş olursunuz. Eğer tasarruf etmek istiyorsanız kesinlikle iyi bir dış cephe izolasyonu yaptırmış olmanız gerekmektedir. Dış cephe izolasyonu hem tasarruf etmenizi sağlar, hem de evdeki rutubet sorununu çözer.