Doktorlar Odası

Uzman isim açıkladı: Çare 14 günlük kapanma değil...

SAĞLIK

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan 14 günlük tam kapanma yetmez dedi. Koronavirüsle başa çıkmanın yolunu açıkladı.

FOX TV canlı yayınından korona virüse ilișkin son gelișmeleri değerlendiren Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Bașkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 14 günlük bir tam kapanmanın yeterli olmayacağını, sehayat kısıtlaması gibi katı önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Ceyhan, tam kapanma olacaksa da en az 28 günlük bir kapanma uygulanması gerektiğini savundu.

"14 ÜNLÜK KAPANMA YETERLİ DEĞİL"

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Bașkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Bașkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, FOX TV’de İlker Karagöz’ün sorularını cevapladı.Korona virüs salgının Türkiye’deki seyrini değerlendiren Ceyhan, 28 günlük tam kapanma yapılması gerektiğini belirtti.

Türkiye’deki toplam pozitif vaka sayısına da değinen Ceyhan, Sağlık Bakanlığı’nın teșhis edemeyeceği hastalarla birlikte toplamdaTürkiye’de 1 kaç milyon pozitif kiși olduğunu dile getirdi.Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Tam kapanma 28 gün olmalı, 14 gün ișe yaramaz. 14 gün bir kuluçka süresidir. değinen Ceyhan, Sağlık Bakanlığı’nın teșhis edemeyeceği hastalarla birlikte toplamda Türkiye’de 1 kaç milyon pozitif kiși olduğunu dile getirdi.Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Tam kapanma 28 gün olmalı, 14 gün ișe yaramaz. 14 gün bir kuluçka süresidir. 

Önleme için 2 kuluçka süresi yani 28 gün kapanma gerekiyor. Erken dönemde alınmayan önlemler sonradan alınınca ișe yaramadı.
Seyahatler kısıtlanmadan salgınla bașa çıkılamaz. Sonradan alınan önlemler ișe yaramadı.” ifadelerini kullandı. Ceyhan, “İstanbul’da vaka biraz düștü ama fark etmiyor. 

İstanbul’dan her yere seyahat var. Bir yerde azalırken bașka șehirde artıyor. Nisan ve mayısta alınması gereken
önlemler alınmadı.” șeklinde konuștu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.