Elma sirkesi ve yumurta kabuğu bakın hangi hastalığın tedavisinde kullanılıyor

Sağlık 24.05.2023, 11:53

Birçoğunuz pahalı ve vücudu yoran, yan etkileri olan ilaçlar kullanmayı alışkanlık haline getirdiniz bile ama eskiden yani eczanelerin ve ilaç firmalarının her köşeye kurulmadığı tarihlerde insanlar tedaviyi doğal yöntemlerle sağlıyordu. Biz de size eskiden ninelerinizin babaannelerinizin bildiği bir yöntemden bahsetmek istiyoruz.

Eklem ağrılarını gideren elma sirkesi yumurta kabuğu tedavisi
Kemiklerin birbirine sürtündüğü eklem bölgelerindeki ağrılar özellikle belli bir yaştan sonra dayanılmaz bir acı haline gelmeye başlar.

Japonya’da doğan bu “Eklem ağrılarını gideren elma sirkesi yumurta kabuğu tedavisi” samuray savaşçıları tarafından oldukça sık kullanılmaktaydı. Çünkü onlar sirke ve yumurta kabuklarının karışımı ile oluşan bol kalsiyumlu karışımın eklemler için ne kadar faydalı olduğunun farkına varmışlardı. Bunun nedeni yumurtada çokça bulunan protein, vitamin ve kalsiyumun vücudumuzdaki kemikleri ve bağışıklık sistemimizi çok iyi güçlendirilmesidir.

Bu Doğal İçecek İle Kemiklerinizin Sağlığını Geliştirin!
Yumurta kabuğu yaklaşık 1800 mg kalsiyum ihtiva ettiği tahmin edilmektedir. Vücudumuzun günde ihtiyaç duyduğu kalsiyum ise 400 mg, bu nedenle bu içecek size en az 5 gün yetebilir.

Öte yandan, sirke ile yumurta karışımının zayıf ve kırılgan kemikleri güçlendirmesinin nedeni, sirkenin kalsiyum emilimine yardımcı olmasıdır. Sonuç olarak, yumurta sarısı vücudumuz için iyi bir D vitamini kaynağıdır.

Kemikler İçin Samurai İçeceği
Eklem ağrılarını gideren elma sirkesi yumurta kabuğu tedavisi için gerekli malzemeleri sıralayalım.

Malzemeler;

1 Adet köy yumurtası
150 ml organik elma sirkesi

Hazırlanışı;

Köy yumurtasının kabuklarını temizlenene kadar iyice yıkayın. Küçük bir kavanozun içerisine koyduğunuz sirkeye yumurtayı bırakın. Bir hafta kadar bekledikten sonra sirke, yumurtanın kabuğu tamamen eritecektir. Bu süreden sonra kabukların dışında, kalan tek şey sadece zar ve içerisindeki kısımdır. Zarı ayırın ve yumurtayı sirkenin içerisine dökün. Homojen bir yapı elde edene kadar her şeyi iyice karıştırın. Kalan sirkenin üzerine seyreltmek için 1 su bardağı kadar su ilave edin.

Nasıl tüketilir?

Eklem ağrılarını gideren elma sirkesi yumurta kabuğu tedavisi için karışımımız hazır. Eklem ve diz ağrılarınızı gidermek için günde 3 kere 1 yemek kaşığı kadar bu karışımdan için. Ağrılarınız 10 güne kalmadan hissedilir derecede azalacaktır. Merdiven çıkarken hissettiğiniz ağrı ve acıların azaldığını tecrübe edinmek size moral olacaktır.

Sirke Yumurta Kabuğunu Nasıl Eritir?

Yumurtanın kabuğu “kalsiyum karbonat” adı verilen ve asitlerin hareketine karşı çok duyarlı bir bileşik ile oluşturulur. Ve sirke (aynı salata eklenir) bir asittir (asetik asit denir). Yumurtayı sirke koyduğumuzda kabuktaki kalsiyum karbonat, sirke asidi ile kimyasal reaksiyona girer. Bu reaksiyon korozyon veya denatürasyon olarak adlandırılır. Ve herhangi bir kimyasal reaksiyonda olduğu gibi, ilk maddeler kaybolur ve yeni maddelere dönüştürülür. Oluşan bu yeni maddelerden biri de bir gazdır ve bu yüzden sirke batırdığınızda yumurta yüzeyinde kabarcıklar göründüğünü görüyorsunuz.

Doğal Yumurta Kabuğu Zarının Etkisi Nedir?
Amerika, Kanada başta olmak üzere ve birçok Avrupa ülkesinde son yıllarda NEM (Naturel Eggshell Mambrane) yani Doğal Yumurta Kabuğu Zarı kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalar NEM’in yani Doğal Yumurta Kabuğu Zarının, doğal bir polimer olması nedeni ile içinde birçok faydalı bileşeni taşıdığı ayrıca proteinden zengin olmasının da etkisi ile kireçlenme tedavisinde ağrı ve tutukluğu gidermeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Bu durumda da Yumurta Kabuğu Zarının erken osteoartrit vakalarında faydalı olabileceği ile ilgili veriler bulunmaktadır.

Eklem ağrısı çekenlerin daha sağlıklı bir yaşama kavuşmaları için bu makaleyi lütfen paylaşın..!