81 ilde yasak: Resmen açıklandı artık kimse yapamayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatla 81 ilde yasaklandı! Artık hiç kimse yapamayacak. Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş az önce açıkladı...

GÜNDEM 31.10.2020, 21:56 01.11.2020, 01:01
81 ilde yasak: Resmen açıklandı artık kimse yapamayacak

Cumhurbașkanı Erdoğan 81 ile genelge gönderdi. AK Parti Grup Bașkanvekili Mehmet Muș, yeni kanun teklifi ile ilgili olarak "Yüksek binalar yapılamayacak, kaçak binalara ce’za artacak" dedi. İște Muș’un açıklamalarından öne çıkanlar:

"Yüksek binalar yapılmayacak. Kat serbestisine sınırlama getiriyoruz. Kaçak olarak bilinen ya da ruhsatın dıșında eklemeler yapılan imalatlarla ilgili tapuya bildirim zorunluluğu getiriyoruz Yani bir vatandaș bir daire almaya gittiğinde orada eğer binada böyle bir aykırılık söz konusuysa bunu tapuda görecektir.

RUHSATA UYGUN HALE GETİRİLECEK

Ne zaman kaldırılacak bu? Bu, imalatçı tarafından ruhsata uygun hale getirilene ve belediye tarafından onaylanana kadar tapuda bu kalacaktır. Düzeltildiği takdirde bu șerh kaldırılacaktır.

CEZASI OLACAK! BELEDİYEDEN TAHSİL EDİLECEK, ÖDENMEZSE…

Vatandaș bu düzeltmeyi yapmazsa, ilgili belediye o da yapmazsa Çevre ve Șehircilik Bakanlığı bu kısımları yıkacak. Ortaya çıkacak tüm masraflar yüzde yüz artırılarak idareden tahsil edilecek. Eğer idare ödemezse merkezi yönetimden gönderilen ödenekten kesilecek. Arsanın değerine göre ceza miktarı değișecek.Yatay mimari olarak dile getirdiğimiz uygulamanın yer bulması amacıyla, bundan sonra binalar istedikleri kadar yukarı gidemeyecekler.

TRAȘLAMA YOK

Mevcut binaların trașlanması olmayacak.Onlarla ilgili bir planlama yok" açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)