Asgari ücret 2021 zammı ne kadar olacak?

İlk toplantısı 4 Aralık'ta gerçekleştirilen 2021 asgari ücret zam oranını milyonlar bekliyor. Diğer toplantılar ne zaman yapılacak? Asgari ücret ne kadar olacak?

GÜNDEM 15.12.2020, 16:21 24.12.2020, 15:06 Leyla
Asgari ücret 2021 zammı ne kadar olacak?

İşçi ve işveren sendikalarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yeni toplantıların tarihleri duyuruldu. Peki, süreç nasıl işliyor ve zam oranı ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarını sürdüren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını TİSK'in ev sahipliğinde 15 Aralık, üçüncü toplantısını Türk-İş'in ev sahipliğinde 22 Aralık'ta gerçekleştirecek.

22 Aralık’taki toplantıdan kararın çıkmaması halinde Aralık ayının son haftasında gerçekleştirilecek son toplantıda karar açıklanacak ve 2021 asgari ücret tutarı duyurulacak.

2021 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine yıllık enflasyon oranının üzerinde bir zam yapılması durumunda enflasyon yüzde 12 olarak baz alınırsa 2020 yılında 2 bin 324 lira olan asgari ücretin 2021 yılında 278 liralık zamla birlikte 2 bin 600 lirayı aşacağı tahmin ediliyor.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gönlünüzden geçen asgari ücret rakamı nedir?” sorusuna cevap verdi

AK Parti grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca kişinin beklediği asgari ücret zammı ile ilgili soruları da cevaplandırdı. Bir gazetecinin “Asgari ücret için gönlünüzden geçen rakam nedir?” sorusuna, “Görüşmeler belli bir yere kadar gelsin, cevap vereceğiz” diyerek karşılık verdi.

Yorumlar (12)
Admin 3 ay önce
Yazık haftalardır toplantı 300 TL için mi yazık bizlere açlıktan ölelim istiyorlar kendileri geçinsinler bakalim haram olsun aldıkları maaş
Garibanın yüzü gülermi amq 3 ay önce
Celladına aşık olmuşsa bir millet ister ezan ister çan dinlet
Sürü gibi itiraz etmiyorsa bu millet yakışır her türlü zillet
Askeri ucretle bu dinsizlere kalan bir garip 3 ay önce
Tayyar 3 ay önce
Çok üzücü ve ağır bir durum!! Allah yardım etsin herkese!! Bazı bakanlar da ülkede yoksulluk yok diyor!! Biz de inanıyoruz(!) zaten onlara!!!
Admin 3 ay önce
Valla Allah belanızı versin 2012 asgari ücret 900 TL iken kira 100 TL 9.1 idi şimdi asgari ücret 2300 kira 1000 TL 2.1 bunları görmüyorsunuz
İsmail 3 ay önce
2600tl ti vekillere verın gecın sınler bakalım gecıne bılıyo larmı baksınlar bı yoruma yazacak cok sey var ama demıyorum daha bısey