Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sonbahar ve kışa hazırlanan!

Hastalıkların yoğun bir şekilde yaşandığı sonbahar ve kış aylarında sağlıklı ve dinç olmanız oldukça önemlidir. Ani hava değişimlerine bağlı olarak terleme, üşütme gibi durumlar bu mevsimlerde sıklıkla görülür. Sonbahar aylarına çelik gibi bir bağışıklık sistemi ile giriş yapmak istiyorsanız. İşte detaylar...

SAĞLIK 12.10.2022, 13:40
Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sonbahar ve kışa hazırlanan!

Sonbahar mevsiminin başlamasıyla birlikte ani hava değişimleri de hastalıklara davetiye çıkartıyor. Havaların değişim gösterdiği bu dönemde bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekiyor. Dolayısıyla, günlük hayatta atılacak adımlar bağışıklık sistemini, dış faktörlerden ve çeşitli hastalıklardan korumak için kritik önem taşıyor.

HASTALIKLARDAN KORUMAK İÇİN KALKAN GÖREVİ GÖRÜYOR

Bu dönemlerde ise şunlara dikkat etmek sizi sonbahar hastalıklarından korumak için kalkan görevi görecektir.

• Elleri sık sık yıkamak
  • Bağışıklık sistemini güçlü kılmak için kaliteli uyku düzenine geçmek.
  • Sağlıklı beslenmeye önem vermek
  • Ev ya da iş yerleri gibi uzun süre çalışılan mekanları havalandırmak
  • Sık dokunulan eşyaları temizlemek
  • Gerekirse doktor kontrollerinde ek vitamin takviyeleri almak

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ NASIL GÜÇLENDİREBİLİRİZ

Bağışıklık sistemi vücudumuzda bulunan diğer sistemlerle birlikte çalışır. Bu yüzden sadece beslenmeye bağlı değil, aynı zamanda vücudun bütün sağlığına ve hijyenine dikkat etmek gerekir. Peki bağışıklık sistemini nasıl koruyabiliriz nelere dikkat etmeliyiz?

• Sigara içmemek
  • Alkolden uzak durmak
  • Uyku düzeni bağışıklık sistemi için oldukça önemlidir bu yüzden uyku düzeninin sağlanmasına dikkat etmek gerekir.
  • Stressiz bir hayat düzeni oluşturmak
  • Düzenli egzersiz yapmak

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRMEK İÇİN HANGİ BESİNLER TÜKETİLMELİ

Bunlara ek olarak bağışıklık sistemini güçlendirmek için vitamin ve mineraller arttırarak da sağlanabilir. Bu havalarda yiyeceğimiz bazı besinler bağışıklık sistemimizi güçlendirmek açısından doğru bir adım olmaktadır. Tüketilmesi gereken bu besinler şöyle sıralanabilir;

• Ispanak
  • Yeşil çay