Bilim kurulu üyesinden sevindiren açıklama: Maskeleri çıkarabiliriz

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bir televizyon programına katıldı. Kara, Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre Nisan ayına kadar Türkiye'nin yüzde 60'ının aşılanacağını söyledi. Aynı zamanda Temmuz ayında maskelerden de kurtulabileceğimizin sinyalini verdi.

SAĞLIK 12.12.2020, 15:20
Bilim kurulu üyesinden sevindiren açıklama: Maskeleri çıkarabiliriz

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara, Ahmet Hakan'ın sunduğu televizyon programına katıldı. Ateş Kara, programda milyonların merak ettiği ‘Maskelerden ne zaman kurtulabiliriz?’ sorusunu cevapladı.

‘TEMMUZ GİBİ MASKELERDEN KURTULABİLİRİZ’

Temmuz ayı gibi maskeleri çıkartabileceğimizi belirten Prof. Dr. Ateş Kara, ‘Bizim planlarımıza, gelecek aşının dağılımına ve Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere baktığımızda, Türkiye'nin yüzde 60'ı hızlı bir şekilde nisana kadar aşılanacak. Kendi aşımızın da devreye girmesiyle bu rakam daha da yukarı çıkacak. O zaman Türkiye'de genel anlamda bizim haziran-temmuz gibi rahatlamamız söz konusu olabilir’ dedi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

9 Aralık'ta açıklanan son 24 saatlik koronavirüs verilerine göre; 6 bin 213'ü semptomatik olmak üzere toplam 31 bin 712 yeni vaka tespit edildi. Vefat eden kişi sayısı ise 217 olarak kayıtlara geçti. Bununla birlikte Türkiye'de koronavirüs kaynaklı yaşamını yitirenlerin sayısı 15 bin 531'e, toplam hasta sayısı ise 558 bin 517'ye çıktı.

GÜNLÜK İYİLEŞEN HASTA SAYISI 5846 OLDU

Son 24 saat içerisinde tedavisi tamamlanan 5846 hastanın daha taburcu edilmesiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı 447 bin 361'e çıktı. Toplam test sayısı 20 milyon 294 bin 377'ye, ağır hasta sayısı ise 5901'e yükseldi. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 3,1 oldu.

TABLODA SEMPTOMSUZ VAKALAR YOK

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı bu tabloda, 25 bin 499 semptomsuz vaka yer almadığı için toplam hasta sayısı 558 bin 517 olarak görünüyor.