Sirkeli suya bir kaşık bal katıp içerseniz faydalarına şaşıracaksınız!

Sağlık 24.05.2023, 11:58

Bazı şeyler vardır ki faydalı olduğu bilinir ama ne gibi faydaları olduğu yeterli ölçüde bilinmez. Sirke faydaları yeterince bilinmeyen şeylerden biri. Elma sirkesi, tüm iç beden sisteminizi dengeler. Beden, sürekli bir denge durumuna ulaşmak için çabalamaktadır. Elma sirkesi bedenin sağlıklı alkali pH düzeyine erişmesi için yardımcı olur. İşte doğal antiseptik, anti bakteriyel ve antifungal özellik gösteren elma sirkesinin bilmediğiniz faydaları..

Elma Sirkesinin Faydalarına Şaşıracaksınız

İşte daha önce hiç duymadığınız elma sirkesinin kullanım alanları ve mucizevi faydaları:

Mide ekşimesine iyi gelir:

Mide asidinin yemek borusuna temas etmesi halinde mide ekşimesi rahatsızlığı ortaya çıkar. Sirke, midenize yediğiniz besinleri parçalamada yardım eder ve daha az mide asidi salgılanır. Birkaç çay kaşığı sirkeyi bir bardak suya ilave edin ve için.

Siğilleri yok eder:

Vücudunuzda siğil mi çıktı? Su ve sirkeyi karıştırıp pamuğa damlatın ve çıkan yere uygulayın. Siğil elinizde veya ayağınızda çıktıysa su ve sirke dolu bir leğende elinizi ya da ayağınızı 20 dakika bekleterek siğilden kurtulabilirsiniz. Günde bir kez uygulamanız önerilir.

Varislere iyi gelir:

Varis, eninde sonunda tüm kadınları etkileyen can sıkıcı bir durumdur. Bir miktar pamuğa sirke damlatın ve yatmadan önce varisli bölgeye uygulayın. Bu sayede tüm gün üzerine yük binen bacaklarımız dinlenecektir.

Boğaz ağrısına iyi gelir:

Elma sirkesi, bakterilerle mücadele etmede oldukça iyidir. Bir dahaki sefere ballı ılık su yerine elma sirkesi içmeyi deneyin. 2 su bardağı suya yarım su bardağı organik elma sirkesi ilave edin ve saatte bir gargara yapın.

Cildinizi sıkılaştırır:

Sirke gözenekleri sıkılaştırır ve kirleri temizler. Yüzünüzü temizledikten sonra bir parça pamuğa sirke damlatın ve cildinize tonik gibi uygulayın.

Ayaklar için elma sirkesi:

Ayaklarınızın yumuşamasını ve kötü kokulardan arınmasını istiyorsanız ayaklarınızı yıkadığınız suya bir miktar sirke dökün ve 15 dakika bekletin.

Daha parlak saçlar için:

Şampuan ve diğer ürünler saçlarınızı zamanla soluklaştırır. Şampuanla saçlarınızı yıkadıktan sonra bir bardak ılık suya karıştırdığınız elma sirkesini saçlara uygulayın. 2 dakika bekletip durulayın.

Kötü kokulara son:

Banyodan sonra koltukaltınıza ufak bir miktar sirke sürerseniz deodorant görevi görecektir. Ayrıca anti bakteriyel özelliği sayesinde kötü kokuyu da engeller.

Tıkalı burunları açmaya yardımcı olur:

Elma sirkesi, kalsiyum ve magnezyumun yanı sıra, B ve E vitamini açısından da zengindir. Bunların hepsi de alerjiye ve burun tıkanıklığına birebirdir. Daha önce de söylenildiği üzere elma sirkesi bakterilerle mücadelede çok iyidir. Eğer burnunuz tıkanırsa, bir bardak suya birkaç çay kaşığı sirke ekleyin ve sonucuna kendiniz şahit olun.

Kepeği önler:

Elma sirkesinin bir diğer faydası da saçtaki kepeği önlemesi. Sirkede bulunan asit saç kepeklerini yok ediyor ve oluşmasını engelliyor. Konsantresi yüksek bir sirkeyi sprey şişesine suyla beraber koyun ve saçınınıza püskürtün. Saçın tamamına püskürttükten sonra saçınıza havlu sarıp 15 dakika bekletin.

Mide şişmesine ve gaza iyi gelir:

Sindirim sorununuz varsa elma sirkesi bir numaralı yardımcınız olacaktır. Yemek yemeden hemen önce sirke ilave edilmiş suyu için. Böylelikle mide şişmesinden ve aşırı gazdan kurtulacaksınız. Sirke, sindirime yardımcı olarak midedeki besinlerin daha etkili ve hızlı parçalanmasına yardımcı olur.

Nefese karşı etkili:

Bir kaşık sirke ve yarım bardak suyu karıştırıp gargara olarak kullanabilirsiniz. Kötü nefese neden olan bakterilere karşı etkili olacaktır.

Diğer faydaları:

Banyo yaptığınız suya 1 bardak sirke eklerseniz vücudunuz toksinlerden arınacaktır. Uçuğunuz varsa sirke uygulayabilirsiniz. Sirke, uçukların kurumasını hızlandırır. Elbette kullanmadan önce doktorunuza danışın.
Güneş yanıklarına iyi geldiği bilinen sirke, yanan bölgeleri soğutur. Islak bir beze bir miktar sirke döküp yanıklara hafifçe uygulayabilirsiniz. Ciddi yanıklarda mutlaka doktora başvurmak gerektiğini unutmayın.
Elma sirkesi tuvaletlerin temizlenmesinde kullanılabilir. Klozetin içerisine biraz elma sirkesi dökün ve suyunu çekmeden bir gece bekletin.
Bulaşık makinelerinde de deterjan yerine elma sirkesi kullanabilirsiniz. Ayrıca bir ölçü elma sirkesi-bir ölçü su karışımı ile fırın içi, mutfak tezgahı, cam ve ayna temizliği yapılabilir.
Ballı Sirkeli Ilık Su Kürü Nasıl Yapılır?
İhtiyacınız olan malzemeler;

1 bardak ılık su,
2 tatlı kaşığı elma sirkesi,
1 tatlı kaşığı bal.
1 bardak ılık suyun içerisine sirke ve balı karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu kürü günde 3 öğün yemeklerden 25-30 dakika önce aç karnına yavaşça için. Hazırladığınız bu kürü 3 hafta boyunca düzenli olarak uygulayın. Bu kür sayesinde göbek, bel ve basen bölgelerinizde ki yağların eridiğini ve kilo verdiğinizi göreceksiniz. Ayrıca bu kürü uygularken günlük yapacağınız yarım saatlik yürüyüş çok daha hızlı sonuç almanızı sağlayacaktır.

Ballı Sirkeli Ilık Su Kürünün Faydaları Neler?

Elma sirkesi, bal ve ılık su bir araya geldiklerinde hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor. Her birinin ayrı ayrı özellikleri sayesinde bu 3’lü karışım metabolizmayı hızlandırıyor, tok tutuyor ve yağ yakımını hızlandırıyor. İşte ballı-sirkeli ılık su karışımının mucizevi faydaları:

Kilo verme, göbek eritme ve yağları yakma üzerinde etkisi fazladır:

Elma sirkesi, bal ve ılık su bir araya geldiklerinde hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor. Her birinin ayrı ayrı özellikleri sayesinde bu 3’lü karışım metabolizmayı hızlandırıyor, tok tutuyor ve yağ yakımını hızlandırıyor. Elma sirkesi bir çok diyet listelerinde bulunan zayıflama üzerinde önemli etkileri olan bir besindir. Elma sirkesinin en önemli özelliği içerisinde bulunan meyve asitlerinin metabolizmayı hızlandırması ve yağ yakımını kolaylaştırmasıdır.

Ayrıca elma sirkesi vücutta yağ tutulmasını da önler. Dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta bu kürü uygularken kullanacağınız sirkenin doğal sirke olmasıdır. Çünkü hazır olarak satılan sirkeler içerisinde bir takım kimyasal maddeler barındırması sebebiyle zayıflama üzerinde ki etkisini azaltmaktadır.

Bal Zayıflatır mı?

Bu karışımda balın en önemli faydası iştahı kesme özelliğidir. Bal iştahı keserek zayıflamada yardımcı bir rol oynar. Aynı zamanda kan şekerini de düzenleyici özelliği vardır.

Suyun zayıflamaya etkisi:

Su vücutta biriken ödemin atılmasını kolaylaştırır. Zayıflamak için en büyük etkenlerden biri sudur. Ancak bu suyun soğuk olmaması lazım. Ilık su olmasına dikkat edin. Ilık su ayrıca vücuttaki yağların erimesini ve dışarı atılmasını da kolaylaştırır.