Uzmanlardan kritik çağrı

Sağlık 25.08.2021, 01:35

İstanbul Tabip Odası, düzenlediği basın toplantısında Covid-19’dan kaynaklı ölüm sayılarının dördüncü pike gittiğini, vaka sayılarının arttığını ve yoğun bakımların son haftalarda hızla dolduğunu belirterek, acilen atılması gereken adımları sıraladı.

COVID-19 pandemisinde vaka ve ölüm sayılarının yükselişe geçmesi, hastane servisleri ve yoğun bakımlardaki doluluğun son haftalarda hızla artmasına karşı acilen atılması gereken adımları, aşılama çalışmalarına dair önerileri dile getirmek üzere İstanbul Tabip Odası (İTO) tarafından bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

24 Ağustos 2021, Salı günü 13.00’de İTO Cağaloğlu binasında “Ölümler Dördüncü Pike Gidiyor. Aşılamayı Hızlandırın Ölümleri Durdurun!” çağrısıyla yapılan basın toplantısına İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, İTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu ve İTO Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu katıldı.

“SALGININ GELDİĞİ BOYUT ENDİŞE VERİCİ”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Dr. Osman Küçükosmanoğlu; salgının geldiği boyutun endişe verici olduğuna, aşılama çalışmalarının yetersiz kaldığına dikkat çekti.