Zencefile artık para vermeyin!

Sağlık 19.05.2023, 12:56

Hastalıklara şifa kaynağı olarak kullanılan zencefil bitkisi, asya kökenli bir bitkidir. Yüksek derecede uçucu yağlar içeren bu bitki, içerisinde fazla miktarda vitamin ve mineral barındırır. Bunların dışında zencefil, B3, B6 ve demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum, magnezyum minerallerini içermektedir.

Zencefil, vücudunuzdaki iltihapları yok etmekte birebirdir. İhtihapları yok etmekle kalmayıp eklem ağrılarınızı da azaltır. Özellikle kadınların adet dönemlerinde yaşamış olduğu regl ağrılarında kullandığı kimyasal ilaçlar kadar etkilidir.

En çok da mide rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.

Bazen kendimizi kaybederek çok yemek yeriz. Bu yüzden ortaya hazımsızlık çıkar ve zencefil tüketildiğinde midenin boşalıp rahatlamasını sağlarız.

Her tedavide kullanılan bu şifalı bitkinin her evde bulunması gerekiyor. Keyfinize göre her şekilde tüketimini sağlayabilirsiniz. isterseniz çayını yapın için, isterseniz ilaç niyetine kullanın isterseniz de yemeklerinize baharat olarak ekleyin.

En önemli konu; zencefili artık evinizde kolayca yetiştirebilceksiniz.

Eğer evinizde zencefil üretmeyi kafanıza koyduysanız hemen gidip organik ürün satan yerden zencefil satın alın. Marketten almanızı önermiyoruz, çünkü marketteki zencefiller kimyasallara maruz kalmaktadır.