Diş taşı neden oluşur, diş taşı evde doğal yollarla nasıl temizlenir?

Sağlık 30.05.2023, 15:33

Bilim dünyası bitkilerin özlerini tıp alanında uzunca bir süredir kullanıyor. Ancak diş sağlığı için 2 bitki varki çok faydalı, bu bitkilerin yağları dişlerimizde çürük oluşumunu engelleyerek daha sağlıklı bir diş yapısının gelişmesine olanak sağlıyor. Böylelikle diş doktoruna gitme sayınızı ciddi oranda azaltıyor.

Diş taşları maalesef diş bakımını aksatanların başına gelebilecek en zorlu durumlar arasında yer alıyor ve uzun sürelerle tedavi edilmediğinde dişlerin çürümesini bir hayli kolaylaştırıyor. Estetik olarak da pek istenen bir görüntü olmayan diş taşlarına karşı etkin bir şekilde mücadele etmek gerekiyor.

Diş taşı evde doğal yollarla nasıl temizlenir? diyenler için en çok kullanılan çözümleri bir araya getirdik. Zira diş taşları diş etinin şişmesi, dişin çürüyerek kaybedilmesi ve hatta kemik iltihabı gibi oldukça ciddi sonuçlara sebep oluyorlar ve bakterilerin çoğalmaları için elverişli bir ortam sunuyorlar. Diş taşının fırçanın diş diplerine girmesine engel olması nedeniyle bu bölgede bakteri artıkları da artıyorlar ve maalesef kaçınılmaz son diş kaybı oluyor.
İşte diş kaybını azaltmanın ve evde kolayca tartar temizlemenin yolları...